Valkenswaard – BES uitslag: 6-3

Op deze frisse zaterdagavond stond de derby tussen SV Valkenswaard en BES op het programma. Voor BES een wedstrijd waar punten halen zeer belangrijk zijn om aan te sluiten bij de middenmoot. Uiteindelijk bleek het een te zwaar kluif tegen dit SV Valkenswaard. Na een aftastend begin waar beide ploegen wat ontzag voor elkaar hadden bleek al snel dat BES alle moeite had om de snelle vleugelspitsen van SV Valkenswaard af te stoppen. In de 19e minuut was een twijfelend ingrijpen in de BES verdediging goed besteed aan Rutger Roza die de 1 – 0 laat aantekenen. De spelers van BES beantwoorden hier meteen op. In de 22e minuut is het Bart Winters die over rechts goed wegdraait van zijn tegenstander en goed voorgeeft op Maikel v.d. Honing. Diens inzet wordt door doelman Evert Daams met zijn voet nog tot corner verwerkt. In de 24e minuut laat SV Valkenswaard zien dat hun verdediging niet het sterkste deel van de ploeg is. Maikel v.d. Honing wordt niet in de weg gelegd om de gelijkmaker aan te tekenen 1 – 1. Enkele minuten later brengt SV Valkenswaard de marge weer op 2 doelpunten. Het is Martijn Bax die een voorzet van Ron Bakermans goed inkopt 2 -1. Weer drie minuten later kan Ron Bakermans vanaf de zijlijn, kort bij de achterlijn (ondanks 3 verdedigers voor zich) een voorzet afleveren. Deze wordt door Nick Thijssen teruggekopt op Erwin Isbouts die daarna vrij eenvoudig de 3 – 1 scoort. BES vecht daarna terug en schept een aantal mogelijkheden. In de 38e minuut is het Bart Winters wiens inzet niet goed wordt beoordeeld en de aansluitingstreffer maakt 3 – 2. Weer enkele minuten later een snelle aanval van SV Valkenswaard over de rechter vleugel waar Ron Bakermans weer te snel is voor Mark Balmer en een goede voorzet aflevert welke door Nick Thijssen wordt afgerond 4 -2. BES toont weer veerkracht en zet opnieuw aan. Robin Smets stuurt op links de opgekomen Mark Balmer weg, wiens voorzet door Maikel v.d. Honing via wederom de doelman tot corner verdwijnt. Daan Bartels brengt deze corner van rechts hoog voor doel en bij de 2e paal is het Rick Schoofs die keurig de bal tegen het net kopt waardoor de aansluitingstreffer wordt gemaakt 4 – 3. Vrij snel hierna fluit de scheidsrechter voor het einde van het eerste bedrijf waarin de toeschouwers genoten hebben van de vele doelpunten en de inzet van beide partijen, zonder tot sprankelend voetbal te komen.

Direct na rust wordt in feite het duel beslist. Na een fout van rechter verdediger Mark Gerrits, die geen gelukkige wedstrijd speelde, is het Martijn Bax die simpel de 5 – 3 laat aantekenen. Hier hebben de spelers van BES geen antwoord meer op. Ook na de directe rode kaart van Erwin Isbouts, verkregen voor natrappen, kan BES geen vuist meer maken tegen 10 man. De trainers slaan aan het wisselen, SV Valkenswaard brengt nog een extra verdediger in om het achter dicht te metselen. In de 85e minuut is het Martijn Bax die zijn 3e doelpunt van de avond maakt.

Opstellingen:

SV Valkenswaard: 1. Evert Daams, 2. Noël Renders, 3. Rob Vlassak, 4. Jasper Jansen, 5. Sander Donkers, 6. Ramon van Hooff (12. Francois Stokmans), 7. Ruger Roza, 8. Erwin Isbouts, 9. Nick Thijssen (14. Kay Smets), 10. Martijn Bax, 11. Ron Bakermans (Joery van Breemen).

BES: 1. Robert van der Palen, 3. Sander van Kessel, 4. Twan Bogers (16. Rob Schellens), 5. Mark Gerrits, 6. Jeroen Evers, 7. Mark Balmer, 8. Robin Smets, 9. Rick Schoofs (15 David da Silva), 10. Maikel v.d. Honing, 11. Bart Winters, 12. Daan Bartels,  ,.

Uitslagen BES:

SV Valkenswaard – BES 1:           6 – 3

Steensel vr 1 – BES vr1:                 afgelast

ZSC 4 – BES 3:                                afgelast

Bladella 7 – BES 2:                         afgelast

 

Programma BES:

Zondag 03 dec.        10.30 uur:     BES vr1 – SV Budel vr1

10.30 uur:     BES 3 – UNA 9

10.30 uur:     BES 2 – Waalre 4

14.00 uur:     BES 1 – Bladella 1