Vessem – BES uitslag: 0 – 1

Vessem en BES begonnen beide onbevangen aan de wedstrijd met respectieve 6 en 4 punten uit de eerste competitiewedstrijden. Naarmate de wedstrijd vorderde was het zichtbaar dat de punten deze zondagmiddag duur zouden zijn. Uiteindelijk was het BES die als meest gelukkige op de valreep de drie punten binnensleepte.

Reeds in de 1e minuut was het Bart Winters die over rechts goed doorging en zijn schot in de handen van de Merijn v. Rooij zag belanden. Het spel golfde op en neer waarbij er niet echt gevaar voor beide doelen ontstond. In de 16e minuut kreeg Vessem een vrije trap op de punt van het zestienmeter gebied. Hein van Diessen ging achter de bal staan maar zijn inzet werd een makkelijke prooi voor Robert v.d. Palen. In de 25e minuut speelt Daan Bartels zich op het middenveld goed vrij en geeft een diepe bal op links richting Bart Winters. Bart draait om de tegenstander heen en legt de bal keurig breed op de inkomende Daan. Zijn schot mist echter de juiste richting. In de 31e minuut wordt uit een rebound van een corner voor BES de inzet van Rick Schoofs door de doelman, Merijn van Rooij, tot corner verwerkt. In de laatste minuut voor rust loopt Mark Balmer nog tegen een gele kaart, bij een doelpoging, vanwege een duw van een tegenstander en red Robert v.d. Palen een tegendoelpunt door de inzet van de doorgebroken Frans van Diessen met de voet te keren. Ruststand 0 – 0.

In de tweede helft gaan de ploegen door zoals ze voor de thee zijn geëindigd. Veel strijd op het middenveld met sporadisch enig gevaar voor de doelen.

In de 46e minuut stuit wederom Bart Winters op de doelman, die zijn inzet tot corner weet te verwerken. Deze levert echter niets op. In de 52e minuut wordt een voorzet van John v.d. Ven door Mark Balmer niet op waarde geschat. Zijn kopbal gaat ruim over het doel. In de 58e minuut krijgt Frans van Diessen een mogelijkheid vanaf de rechter vleugel, doch zijn inzet gaat voor het doel langs.

Het spel wordt wat grimmiger op het middenveld en de spelers voelen de krachten wegvloeien. Dit resulteert in kleine overtredingen welke uiteindelijk gele kaarten oplevert voor Hein van Diessen, Sander van Kessel en Robin Smets. Uiteindelijk is het Robin Smets die in de laatste 5 minuten duidelijk laat merken het niet eens te zijn met deze gelijke stand. Eerst soleert hij door de defensie van Vessem en legt vervolgens de bal klaar voor Maikel v.d. Honing wiens inzet over het doel verdwijnt. 2 Minuten voor tijd krijgt Robin Smets een gelijke mogelijkheid door een pas van Rick Schoofs, die door Robin Smets wordt opgepikt en middels een droge knal in de korte hoek de 0-1 laat aantekenen. Robin beloont zichzelf hiermee op zijn tomeloze inzet en de wil om een goed resultaat te behalen.

Opstellingen:

Vessem: 1. Merijn van Rooij, 2. Erik v.d. Ven, 3. Hein v. Diessen, 4. Lars v. Heijst, 5. Roel Wirken, 6. Louis v. Diessen, 7. Frans v. Diessen, 10. Adri Huijbers (9. Merijn v Ham), 12. Toon v. Sambeek ( 11.Jelle Liebregts), 14. Bram Dekkers, 15. Joris v. Ham.

BES: 1. Robert van der Palen, 2. Jeroen Evers, 3. Sander van Kessel, 4. Twan Bogers, 5. John van de Ven, 6. Robin Smets, 7. Maikel van de Honing, 8. Daan Bartels, 9. Rick Schoofs, 10. Mark Balmer (13 Rob Schellens).

 

Uitslagen BES:

RKVVO JO9-5          – BES JO9-1           0 – 5

Sv Valkenswaard vr – BES vr                  3 – 1

BES 4                         – RPC 8                    1 – 2

BES 3                         – WODAN 8            4 – 1

Vessem 1                   – BES 1                     0 – 1

 

Programma BES:

Zaterdag 24 sept.

10.30 uur:    BES JO9-1 – Knegselse Boys JO9-1G

Zondag 25 sept.

10.30 uur:     BES vr1 – Dommelen vr1

10.00 uur:     ZSC 4 – BES 4

12.00 uur:     Dommelen 5 – BES 3

10.30 uur:     BES 2 – Hoogeloon 2

14.00 uur:     BES 1 – Hapert 1