Wedstrijdverslag BES 1 – PSV/av 1 uitslag: 0-2

De openingswedstrijd afgelopen zaterdagavond van het seizoen in 3e klasse D Zuid1 is een overwinning geworden voor PSV a/v.

Al in de 3e min werd een foutje van Daan Bartels met balverlies op het middenveld afgestraft door een voorzet van Remy Keysers en ingetikt door Jordy de Kat 0-1. BES nog niet bekomen van deze vroege tegen goal kwam in de 7e min wederom goed weg met een voorzet die net gemist werd door Remy Keyser. Vanaf de 10 min was het BES die de ruggen rechte en de eerste goede kans creëerde na een pass van Robin Smets op Bart Winters die de bal net voorlangs over de achterlijn zag verdwijnen. In de 13e min was het een speler van PSV die de bal verkeerd terug speelde en waarvan Bart Winters en Maikel v/d Honing niet konden profiteren en de bal voorlangs ging.

Het spel golfde op en neer, en het duurde tot de 24 min na een pass van David da Silva op Daan Bartels die zijn schot gered zag door Szymon Mlodak de volgende kans liet noteren. In de 27e min was het PSV die na een foutje en een vrije trap op rechts PSV weer een kans mocht noteren die fraai werd gered door Robert v/d Palen. Er volgde nog enkele kansen over en weer in de eerste helft waarna de scheidsrechter v/d Heijden uit Hoogeloon het rustsignaal liet klinken.

De 2e helft was het PSV die verdedigend uit het kleedlokaal kwam en ging proberen via een uitval nog te scoren. Deze manier van spelen leverde voor BES dan ook verschillende kansen op. In de 48e min was het Bart Winters die met een voorzet net Maikel v/d Honing niet kon bereiken en de bal voorlangs ging. In de 50e min was het Robin Smets die via een mooie slalom de verdediging van PSV op de proef stelde maar wederom een redding van Szymon Mlodak. Na een overtreding op David da Silva kreeg Remy Keysers het gele kaart te zien. Na een onnodige overtreding op het middenveld in de 57e min was ook Mark Balmer die geel zag. In de 60e min was de eerste wissel bij PSV Eleis Zahid werd vervangen door Daan Slaats. Het was in de 64e min na een fout van keeper Robert v/d Palen dat PSV de 0-2 liet aantekenen via Remy Keyser en Mark Linssen. Het spel speelde zich daarna overwegend af op het middenveld en werd grimmiger. In de 83e min werd Rens van Til nog vervangen door Rick Schoofs. Er werden nog enkele gele kaarten getrokken de scheidsrechter v/d Heijden voor commentaar en overtredingen aan Twan Boogers (72e min) – Rens van Til (80e min) van BES en Jordy de Kat (75e min) Finn van Eck(89e min) en Daan Slaats (91e min)van PSV.

Voor de toeschouwer was het een mooie wedstrijd om te zien met veel strijdlust van BES-zijde waar de mannen van Jurgen Pinckers en Twan v/d Looij op verder kunnen bouwen naar de volgende wedstrijd.

 

Overige uitslagen:

BES 2 – RKVVO 4: 5-0

BES 3 – Dosl 7: 8-0

BES Vr1 – EFC Vr2: 1-1

Programma 1 okt:

DVG 1 –  BES 1

PSV a/v 3 – BES 2

DVS 6 – BES 3

Knegselse Boys Vr1 – BES Vr 1