Wedstrijdverslag EMK 1 – BES 1 uitslag: 4-0

In de eerste  wedstrijd van VVBES  dit seizoen was de  test hoe de mannen van Jurgen Pinckers en Twan van der Looij ervoor stonden na enkele vriendschappelijke wedstrijden te hebben gespeeld.

De wedstrijd tegen EMK kunnen we kort samenvatten de eerste 20 min waren voor BES met goed voetbal en diverse kansen die verzaakt werden om op voorsprong te komen..

In de 2e min was het Maikel v/d Honing die na een pass van Stijn Umers de eerste kans kreeg maar zijn vizier nog niet goed had staan.

In minuut 11 was het Maikel v/d Honing die de bal terug legde op Daan Bartels, die na een zeer korte periode in het buitenland weer terug op het BES nest de bal rakelings naast schoot.

Na een foutieve pass van Sander van Kessel was het EMK die in de 16 min Nick Tummers voor de eerste keer tot een redding dwong.

Vervolgens was het BES toch weer die in de 18 min na een mooie vloeiende aanval de bal over zag gaan van Robin Smets.

In de 20e min was het voor de eerste keer raak voor EMK met een goed uitgevoerde uitval over rechts.

Willem Brouwer ziet zijn voorzet keurig afgerond door Ton Diender wat resulteerde in de 1-0 voorsprong.

BES was onder de indruk van deze tegen goal en kon geen een vuist maken.

In de 28 min werd na een charge op Robin Smets de gele kaart getrokken door de uitsteken leidende scheidsrechter Schellekens  aan speler Robert v/d Ven van EMK.

BES nog niet bekomen van de tegentreffer, kreeg nog diverse kansen tegen, die niet werden benut en enkele goede reddingen van de Nick Tummers moesten eraan te pas komen om de stand niet verder te laten uitlopen.

Het duurde tot de 38 min dat BES weer een goede kans kreeg met een schot van Daan Bartels. Vervolgens was het in de 44 min wederom raak voor EMK na weer een goede uitval die de 2-0 op het score bord bracht.

Rick v/d Boogaart zijn voorzet was een intikkertje voor Johan Janssen.

In de pauze werd Robin Smets gewisseld die nog niet hersteld was na de charge in de eerste helft en de blessure dusdanig dat hij  door Rens van Til werd vervangen.

De 2e helft was nog maar een schim van het matige spel van beide elftallen uit de eerste helft en begon de conditie zijn tol te eisen.

In de 67 min werd Mark Balmer  vervangen door Rob Schellens en in de 78 min werd Rick Schoofs vervangen door Bjorn de Krom.

De laatste 10 min werd het voor veel spelers van BES teveel conditioneel wat dan ook resulteerde in de  door John Janssen  goed uitspeelde verdediging van BES in de 16 meter en de 3-0 liet aantekenen.

In blessure tijd werd het ook nog 4-0 Sem v/d Dungen waarna direct de scheidsrechter affloot.

Al met al nog een mooie uitdaging voor  Jurgen Pinckers en Twan v/d Looij om de mannen van BES klaar te stomen in de komende weken

A.s zondag wacht op sportpark de brug de volgende bekerwedstrijd tegen FC Cranendock  aanvang 14.30 uur.