ZSC – BES uitslag: 4 – 0

Deze zondagmiddag heeft ZSC laten zien met welke potentie wedstrijden benaderd dienen te worden om resultaat te kunnen behalen. Zoals afgelopen week reeds in de voorbeschouwing was aangegeven, heeft BES een moeilijke zondagmiddag beleefd. Door afwezigheid van enkele basisspelers zijn spelers op posities terechtgekomen waardoor het leek alsof de spelers voor het eerst als elftal samen speelden en is gebleken dat het team dit seizoen kwetsbaar is.

Reeds in de 5e minuut wordt na een afgeslagen hoekschop van ZSC de bal door Coen Neutkens opnieuw voor doel gebracht waar Lars Bekkers net naast het doel van BES kopt. 2 Minuten later wordt het toch 1 – 0 door Jan Kwinten die de bal vrij simpel in het doel kan werken door dubieus ingrijpen in het centrum van de verdediging van BES. Hierna komt BES wat beter aan het voetballen. Mark Balmer komt over links goed door en legt de bal breed op Robin Smets wiens schot aan de verkeerde kant van de paal over de achterlijn gaat. In de 28e minuut wordt Martijn Toonders in de diepte aangespeeld, maar ZSC-er Cas van Maasakkers weet de mogelijkheid nog tot corner te verwerken. In de 30e minuut laat John v.d. Ven van 35 m een schot los welke door Paul Wijnen over het doel wordt gewerkt. In de 36e minuut krijgt Gijs van de Boomen na een corner van ZSC alle gelegenheid om de bal van korte afstand tegen de touwen te werken 2 – 0. In de 42e minuut wijst scheidsrechter van Summeren tot verbazing van alle aanwezigen op het sportpark naar de stip, welk buitenkansje door Jan Kwinten omgezet wordt in een comfortabele 3 -0 voorsprong, wat ook de ruststand is. In de rust wisselt Peter Jonkman en brengt Matthew Evers in voor Martijn Toonders. Hierdoor komt er wat meer rust en overleg in het spel van BES en wordt ZSC wat meer teruggedrongen op eigen helft, zonder dat BES echt gevaarlijk wordt voor het doel van ZSC. In de 60e minuut wordt het zelfs 4 – 0 door een snelle counter van ZSC afgerond door Gijs van de Boomen. In de 62e minuut raakt Matthew Evers in een duel geblesseerd en moet zich laten vervangen door Mark Gerrits, die in het resterend deel van de wedstrijd een goede invalbeurt op de grasmat heeft gelegd. Ook komt na 75 minuten spelen Rob Schellens, Rick Schoofs vervangen, die nog enkele mogelijkheden krijgt om de stand iets dragelijker te maken. Te veel spelers van BES speelden vandaag onder hun kunnen om recht te doen aan een goed resultaat, al met al is dit voor BES een wedstrijd om snel te vergeten en de blik weer vooruit te werpen naar a.s. zondag, thuis tegen HMVV.

Opstellingen:

ZSC: 1. Paul Wijnen, 2. Piet van Och (14 Rick van Och), 3. Cas van Maasakkers, 4. Coen Neutkens, 5. Stef Claes, 6. Stefan Cremers, 7. Lars Bekkers (Gijs van Poppel), 8.  Tom Lathouwers, 10. Jan Kwintern (Rutger Moors), 11. Gijs van de Boomen, 13. Wil Verhoeven.

BES: 1. Robert van der Palen, 2. Jeroen Evers, 3. Stijn Umans, 4. Twan Bogers 5. John van de Ven, 6. Robin Smets, 7. Mark Balmer, 8. Maikel van der Honing, 9. Rick Schoofs (13 Rob Schellens), 10. Martijn Toonders (15 Matthew Evers) (14 Mark Gerrits) 11. Bart Winters.